Reklama

Reklama

Kotleciki z kaszy gryczanej

Kotleciki z kaszy gryczanej są lekkie i zdrowe. A do tego przyrządzisz je w pięć minut. Kotleciki z kaszy gryczanej doskonale smakują z sosem grzybowym, albo gęstą śmietaną.

Składniki

  • szklanka kaszy gryczanej
  • 3 jajka
  • tarty parmezan
  • czosnek
  • oliwa do smażenia

Kotleciki z kaszy gryczanej - przygotowanie

1. Kaszę ugotuj na sypko z odrobiną masła. Gdy odparuje woda, odciśnij ja porządnie.

2. Wbij jaja, dodaj tarty parmezan i czosnek. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

3. Formuj jak kotleciki mielone, smaż na rozgrzanej oliwie. 

4. Podawaj z sosem i warzywami.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Idealny kotlet schabowy wg przepisu Magdy Gessler

Kotlet de Volaille

Reklama

Schabowe inaczej

Zobacz także:

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy