Kotleciki z kaszy gryczanej

Aktualizacja
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
16
Udostępnij

Kotleciki z kaszy gryczanej są lekkie i zdrowe. A do tego przyrządzisz je w pięć minut. Kotleciki z kaszy gryczanej doskonale smakują z sosem grzybowym, albo gęstą śmietaną.

Kotleciki z kaszy gryczanej pasują do każdego sosu, o jakim zamarzysz
Kotleciki z kaszy gryczanej pasują do każdego sosu, o jakim zamarzysz123RF/PICSEL

Składniki

  • szklanka kaszy gryczanej
  • 3 jajka
  • tarty parmezan
  • czosnek
  • oliwa do smażenia

Kotleciki z kaszy gryczanej - przygotowanie

1. Kaszę ugotuj na sypko z odrobiną masła. Gdy odparuje woda, odciśnij ja porządnie.

2. Wbij jaja, dodaj tarty parmezan i czosnek. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

3. Formuj jak kotleciki mielone, smaż na rozgrzanej oliwie.

4. Podawaj z sosem i warzywami.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz także:

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      "Ewa gotuje": Schabowy z kością
      "Ewa gotuje": Schabowy z kościąPolsat
      INTERIA.PL
      Przejdź na