Kotleciki z kaszy gryczanej

Aktualizacja

Kotleciki z kaszy gryczanej są lekkie i zdrowe. A do tego przyrządzisz je w pięć minut. Kotleciki z kaszy gryczanej doskonale smakują z sosem grzybowym, albo gęstą śmietaną.

Kotleciki z kaszy gryczanej pasują do każdego sosu, o jakim zamarzysz
Kotleciki z kaszy gryczanej pasują do każdego sosu, o jakim zamarzysz123RF/PICSEL

Kotleciki z kaszy gryczanej - przygotowanie

1. Kaszę ugotuj na sypko z odrobiną masła. Gdy odparuje woda, odciśnij ja porządnie.

2. Wbij jaja, dodaj tarty parmezan i czosnek. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

3. Formuj jak kotleciki mielone, smaż na rozgrzanej oliwie.

4. Podawaj z sosem i warzywami.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Schabowy z kościąPolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas