Reklama

Reklama

Kotlet z ziemniaka

Ziemniak, król polskich stołów, w kolejnej odsłonie. Tym razem w charakterze kotletów, z chrupiącą panierką.


Czas przyrządzenia: 20 minut

Składniki

  • 3-4 ugotowane ziemniaki
  • cebula
  • jajko
  • mąka pszenna
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Reklama

Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na brązowo. Połącz z ziemniakami i przepuść przez maszynkę do mielenia, lub ubij na gładko.

Dodaj przyprawy, wbij jajko i mąkę. 

Formuj płaskie kotleciki, obtaczaj w bułce tartej i wrzuć na rozgrzany olej. 

Podawaj z ulubionym sosem i warzywami.

***

Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program



Dowiedz się więcej na temat: ziemniaki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje