Kotlety warzywne

Smaczne i zdrowe!

Sznycle warzywne
Sznycle warzywne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Selery i marchewki obierz i zetrzyj na tarce. Dynię obierz, wydrąż środek i zetrzyj na tarce lub zmiel w blenderze. Ryż (albo kaszę) ugotuj w osolonym wrzątku. Cebule obierz, posiekaj drobno i zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj starte warzywa, podlej wodą i duś, aż zmiękną i odparują. 

2. Wymieszaj z wystudzonym ryżem lub kaszą, posiekaną pietruszką i rukolą. Dodaj mąkę owsianą i mąkę ziemniaczaną. Przypraw solą, pieprzem i curry. Uformuj kotlety, obtocz w bułce i smaż na złoto.

Genialny sposób na mięso mielone - warzywne kotletyInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas