Reklama

Kotlety warzywne

Smaczne i zdrowe!

Składniki

  • 2 selery
  • 4 marchewki
  • 30 dag dyni
  • 2 szklanki ugotowanego ryżu lub kaszy
  • 2 cebule
  • olej do smażenia
  • 1/2 szklanki wody
  • natka pietruszki
  • garść rukoli
  • 10 dag mąki owsianej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • czerwona cebula
  • jabłko
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Selery i marchewki obierz i zetrzyj na tarce. Dynię obierz, wydrąż środek i zetrzyj na tarce lub zmiel w blenderze. Ryż (albo kaszę) ugotuj w osolonym wrzątku. Cebule obierz, posiekaj drobno i zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj starte warzywa, podlej wodą i duś, aż zmiękną i odparują. 

2. Wymieszaj z wystudzonym ryżem lub kaszą, posiekaną pietruszką i rukolą. Dodaj mąkę owsianą i mąkę ziemniaczaną. Przypraw solą, pieprzem i curry. Uformuj kotlety, obtocz w bułce i smaż na złoto. 

Dobry Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy