Kotlety z burakami

Mają piękny kolor. To buraki nadają im taką barwę

Składniki:

  • 20 dag mielonej wołowiny
  • 2 buraczki, jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • cebula
  • olej
  • sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie:

Buraki wyszoruj, owiń w folię aluminiową. Ułóż na blasze, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piecz ok. 2 godzin. Ostudź, obierz, zetrzyj na tarce o średnich oczkach.

Cebulę obierz, posiekaj. Mieloną wołowinę wyrób z buraczkami, jajkiem, bułką tartą i cebulą. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Z masy uformuj niewielkie kotleciki. Usmaż na rozgrzanym oleju. Osącz.


Dowiedz się więcej na temat: kotlety | buraki | maj | cebula

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje