Kotlety z cebulą i papryką

Lekki i smaczny obiad.

Filet z warzywami
Filet z warzywami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Filety z kurczaka umyj, osusz, potnij na 8 płatów. Lekko je rozbij albo rozgnieć dłonią. Mięso posyp solą, pieprzem oraz mielonymi przyprawami. Wetrzyj je dobrze w płaty i odłóż na bok. Cebule obierz, papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Cebule pokrój w kostkę, a strąki papryki - w paseczki. 

2. W garnku rozgrzej olej. Szybko obsmaż na nim płaty mięsa. Wyjmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebule. Dołóż papryki. Podlej bulionem i duś 10 minut. Potem ponownie do garnka włóż mięso. Całość duś kolejne 10 minut. Sos wymieszaj z koncentratem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przypraw do smaku.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas