Kotlety zapiekane pod serem

Nietypowe danie obiadowe.

Pyszne danie
Pyszne danie 123RF/PICSEL

Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, opłukać, ewentualnie przekroić, gotować 15 minut w posolonej wodzie. Dymki oczyścić, pokroić na kawałeczki. Pomidorki umyć, pociąć na połówki. Kotlety opłukać i wytrzeć do sucha. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim kotlety po 5 minut z każdej strony. Pod koniec posolić. Usmażone mięso zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu smażyć dymki i pomidory przez 3 minuty. Fasolkę odcedzić, odsączyć, dodać do warzyw na patelni. Ser żółty zetrzeć na tarce.

Warzywa podlać bulionem, doprowadzić całość do wrzenia. Na patelnię ponownie włożyć kotlety. Posypać startym żółtym serem. Przykryć i dusić pod przykryciem 2 minuty. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Posiekać i posypać gotowe danie. Podawać od razu.

Genialny sposób na mięso mielone - warzywne kotletyInteria Kulinaria
Życie na Gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas