Krążki z dynią i bazylią

Wyśmienite danie na kolację

Krążki nadziewane
Krążki nadziewaneNaj

Sposób przygotowania

1. Farsz czerwony: marchew i cebulę obierz, drobno zetrzyj. Rozgrzej 1 łyżkę oliwy, wrzuć wiórki, dołóż dynię. Podsmaż, domieszaj mąkę i przyprawy. Składniki zmiksuj. 

2. Farsz zielony: bazylię umyj, osusz, posiekaj (z gałązkami). Utrzyj z serkiem, mąką i przyprawami. 

3. Mięso umyj, osusz i rozbij na cienkie filety. Natrzyj je czosnkiem, oprósz solą i pieprzem. Rozsmaruj na każdym czerwony farsz, przykryj go zielonym. Filety dość ciasno zwiń. Ułóż w żaroodpornym naczyniu, posmaruj oliwą. Piecz 45 min w 180°C, podlewając wodą.

Najlepszy przepis na zupę krem z dyniInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas