Krem cappuccino z czekoladą

Delikatny deser dla miłośników czekolady.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 100 g białej czekolady
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 300 g śmietany
  • 250 g kremowego twarożku
  • 2 opakowania cukru waniliowego

Przygotowanie:

Czekoladę posiekać, roztopić w gorącej kąpieli. Nałożyć do szprycy cukierniczej i dekorować szklanki lub salaterki od wewnętrznej strony, odstawić do zastygnięcia. Mleko podgrzać, dodać białą czekoladę i kawę, rozpuścić, ostudzić.

200 g śmietany ubić. Twarożek i 1 cukier waniliowy, wmieszać do mleka z czekoladą. Wmieszać bitą śmietanę i rozdzielić do szklaneczek. Wstawić na 1-2 godz. W chłodne miejsce. 100 g śmietany ubić, wsypując 1 opakowanie cukru waniliowego. Rozdzielić do szklanek. Posypać wiórkami czekoladowymi.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas