Reklama

Reklama

Krem marchewkowo-buraczkowy z cynamonem

Cebulę drobno siekamy, a marchewkę i buraczki kroimy w cienkie plastry.

Składniki:

  • kilka kropel octu mirabelkowego, np. marki Kuhne
  • 3 buraki
  • 4 duże marchwie
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki śmietanki 30%
  • 350 ml wody
  • 1 łyżka oleju
  • przyprawy: pieprz, sól, cynamon

Reklama

Sposób przygotowania:
Cebulę drobno siekamy, a marchewkę i buraczki kroimy w cienkie plastry. Tak przygotowane warzywa smażymy na patelni. Następnie przekładamy je do garnka, dodajemy do nich wodę i łyżkę miodu. Zupę gotujemy przez około pół godziny. Całość miksujemy na krem i skrapiamy octem mirabelkowym, np. marki Kuhne. Doprawiamy do smaku i zaprawiamy śmietanką.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje