Reklama

Krem ze szparagów

Delikatny smak zupy szparagowej zachwyci gości i domowników - nie sposób mu się oprzeć.


Składniki:


  • słoik szparagów
  • kostka rosołowa
  • 1 marchewka
  • zielony koperek
  • sól
  • pieprz


Sposób przygotowania:

Bezglutenowy groszek ptysiowy. Gotujemy 2 szklanki wody z kostką rosołową. Marchew, obieramy, płuczemy, ścieramy na średnio grubej tarce. Szparagi odcedzamy z wody.

Szparagi wraz z marchwią wrzucamy do wody, gotujemy doprawiając solą i pieprzem do smaku około 10 minut. Gdy nieco ostygnie, miksujemy, posypujemy posiekanym koperkiem, podajemy z groszkiem ptysiowym.

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy