szparagi
(Kuchnia ,warzywa)Artykuły (43)
-
Jesz szparagi? Mogą mieć przykry skutek uboczny
- Wtorek, 30 maja (10:30)
Szparagi to wiosenne warzywa, które kocha wielu Polaków. O ich pozytywnym wpływie na zdrowie mówiono wiele, co może być kolejnym powodem (poza smakiem), dla którego wielu z nas po nie...szparagi, mocz -
Idealnie ugotowane szparagi. Ewa Wachowicz zdradza swój przepis
- Środa, 24 maja (13:01)
Sezon na szparagi rozpoczął się na dobre. Te lekkie wiosenne warzywa o wyrafinowanym smaku doskonale sprawdzą się jako dodatek do obiadu, składnik sałatek, zup czy pysznych przekąsek. Aby...szparagi, Ewa Wachowicz -
Właśnie zaczął się na nie sezon. Jak łatwo przyrządzić szparagi?
- Czwartek, 4 maja (19:14)
W sklepach można już kupić pierwsze w tym sezonie szparagi. Te lubiane przez wiele osób warzywa są nie tylko smaczne, ale również bogate w mnóstwo cennych składników odżywczych. Nie każdy...szparagi -
Tak przygotowane szparagi zawsze się udają. Sprawdzone triki
- Środa, 26 kwietnia (19:42)
Sezon na szparagi oficjalnie można już uznać za otwarty - w sklepach coraz częściej pojawiają się te pyszne, zdrowe warzywa, a ich cena waha się od około 52 zł do nawet 116 zł za...szparagi -
Co dobrego mają w sobie szparagi?
- Niedziela, 3 kwietnia 2022 (05:07)
Szparagi kuszą kolorami i przyciągają wzrok nietuzinkowym kształtem. Na polskich talerzach najczęściej pojawiają się zielone, choć bez kłopotu kupimy również białe i fioletowe. Które są...szparagi -
Podpowiadamy, jak ze szparagów przygotować remedium na kaca!
- Czwartek, 10 czerwca 2021 (10:20)
-
Szparagi w cieście francuskim
- Piątek, 30 kwietnia 2021 (13:23)
-
Jak upiec szparagi w piekarniku?
- Piątek, 5 lutego 2021 (16:43)
Poprawiają trawienie, pomagają schudnąć i pobudzają libido. Szparagi, bo o nich mowa, to smaczne i lekkostrawne warzywa, które można przyrządzać na wiele sposobów. Szczególnie dobrze...szparagi -
Szparagi – dla kogo najcenniejsze?
- Piątek, 15 marca 2019 (09:21)
Białe, zielone czy fioletowe – szparagi to jeden z najlepszych wyborów w wiosennym menu Polaków. Są niskokaloryczne, w blisko 95 proc. składają się z wody, a jednak oferują bogactwo...szparagi -
Szparagi – kolor ma znaczenie
- Czwartek, 19 kwietnia 2018 (07:16)
Nie tylko smaczne, wartościowe, ale i na tyle bezpieczne, że z powodzeniem mogą się nimi zajadać zarówno kobiety ciężarne, jak i matki karmiące. Czy zatem są pokarmem dla każdego?szparagi -
Z kuskusem i szynką parmeńską
- Środa, 11 maja 2016 (14:56)
Oto przepis na wyjątkowe szparagi. Zamiast szynki parmeńskiej możesz użyć chudego wędzonego boczku albo bekonu. Smak kuskusu podostrzy zmiażdżony ząbek czosnku.szparagi -
Od kiedy szparagi?
- Czwartek, 13 sierpnia 2015 (13:53)
Bardzo lubię szparagi i chciałabym, żeby spróbowało ich również moje półtoraroczne dziecko. Czy nie jest jednak na to za wcześnie?szparagi -
Jak wybrać i obrać szparagi?
- Czwartek, 28 maja 2015 (10:23)
Sezon na szparagi trwa. Piotr Kucharski w kuchni "Dzień Dobry TVN" doradził, jak wybrać dobre szparagi i jak je obierać. Szparagi są skarbnicą witamin i składników mineralnych....szparagi -
Zapiekane w sosie serowym
- Poniedziałek, 18 maja 2015 (15:53)
Szparagi w takim wydaniu nadają się dla starszaka. Warto wykorzystać nasz przepis, bo danie to smakuje wyjątkowo.szparagi -
Szparagi z sosem holenderskim
- Poniedziałek, 18 maja 2015 (15:09)
Oto propozycja na romantyczną kolację we dwoje. Szparagi z sosem holenderskim smakują wyśmienicie. Ważne, żeby sos zużyć w ciągu 2 godzin od przyrządzenia.szparagi -
Zielone szparagi z sosem holenderskim i jajkiem w koszulce
- Środa, 11 czerwca 2014 (13:32)
-
Szparagi i ziemniaki - świetne połączenie
- Poniedziałek, 26 maja 2014 (10:31)
-
Jak przygotować szparagi?
- Wtorek, 13 maja 2014 (12:31)
Jeszcze kilka lat temu mało popularne, teraz coraz częściej pojawiają się na polskich stołach. Warto docenić nie tylko ich delikatny smak, ale również wartości odżywcze. Szparagi są...szparagi
Wideo (4)
-
- Wtorek, 17 maja 2022 (11:24)
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło i posiekać. Posolić. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wybić jajka. Wymieszać nożem, następnie szybko wyrobić ciasto. Włożyć do zamykanego...Ewa gotuje, szparagi