Kremowa zupa z klopsikami

Zupę podaj z ziemniakami i klopsikami.

Kremowa zupa z cukinii
Kremowa zupa z cukinii123RF/PICSEL

Przygotowanie

Mięso wymieszać z jajkiem i bułką, doprawić solą, pieprzem, ziołami, formować klopsiki, usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju.

Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Podsmażyć na łyżce oleju, dodać pokrojoną w kostkę cukinię. Zalać bulionem, ugotować do miękkości, doprawić przyprawami i serkiem.

Ziemniaki obrać, ugotować osobno. Zupę zmiksować, podawać z klopsikami i ziemniakami, pokrojonymi w kostkę. Posypać natką.

Pyszny przepis na zupę brokułowąInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas