Kremówki kokosowe
Kremówki z dwoma rodzajami masy.

Składniki na 12 porcji:
Na ciasto: - 1/2 kostki masła lub margaryny, - 1/2 szklanki cukru, - ok. 2 szklanek pszennej mąki, - 3 jajka, - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, Na masę budyniową: - 1 litr mleka, - 2-3 budynie waniliowe Na masę kokosową: - 2 jajka, - 1/2 szkl. cukru, - 20 dag wiórków kokosowych, - 1/2 kostki masła, - cukier puder do posypania
Przygotowanie:
1. Zagniatam ciasto, rozkładam je na wysmarowanej blasze. 2. Gotuję na mleku budyń (musi być gęsty). Nieco przestudzam, wykładam na ciasto. 3. Masło rozpuszczam, schładzam. Z białek ubijam sztywną pianę, dodaję cukier, żółtka, wiórki kokosowe, delikatnie mieszam. Dodaję rozpuszczone masło, znowu mieszam i wykładam masę na ciasto. 4. Wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę około 40 minut. Przestudzone ciasto posypuję cukrem pudrem.