Reklama

Reklama

Krokiety kukurydziane z dynią

Świetne jako dodatek do zup i jako samodzielne danie

Składniki:

  • 25 dag kaszy kukurydzianej
  • 1 litr mleka
  • 30 dag startej dyni
  • olej
  • 25 dag twarogu
  • cebula
  • kminek
  • cukier
  • imbir
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • bułka tarta
  • jajko

Reklama

Przygotowanie:

Kaszę kukurydzianą ugotuj na mleku, przypraw. Ostudź. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Orzechy upraż, posiekaj. Dynię, twaróg, orzechy i cebulę połącz, przypraw.

Z kaszy uformuj placki, na środku ułóż farsz, dokładnie zlep. Krokiety panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju. Osącz.


Chwila dla Ciebie

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: krokiety | przepis

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje