Krokiety kukurydziane z dynią
Świetne jako dodatek do zup i jako samodzielne danie
Składniki:
- 25 dag kaszy kukurydzianej
- 1 litr mleka
- 30 dag startej dyni
- olej
- 25 dag twarogu
- cebula
- kminek
- cukier
- imbir
- sól
- pieprz
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki orzechów włoskich
- bułka tarta
- jajko
Przygotowanie:
Kaszę kukurydzianą ugotuj na mleku, przypraw. Ostudź. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Orzechy upraż, posiekaj. Dynię, twaróg, orzechy i cebulę połącz, przypraw.
Z kaszy uformuj placki, na środku ułóż farsz, dokładnie zlep. Krokiety panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju. Osącz.