Reklama

Reklama

Krokiety z pieczarkami i serem

Świetna, bezmięsna alternatywa. Są pyszne!

Składniki

  • ok. 300 g pieczarek
  • 8 naleśników
  • 8 plasterków sera żółtego
  • 1 jajko

Składniki - do panierowania

  • Mąka pszenna
  • 2 jajka
  • Bułka tarta

Sposób przygotowania

Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem jajka, mieszając poczekać aż się zetnie i odstawić do ostygnięcia.

Reklama

Na każdy naleśnik nałożyć farsz pieczarkowy, plasterek sera, zawinąć krokiety i wypanierować w mące, jajkach (z solą i pieprzem) i bułce tartej.

Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złocisty kolor. 

Podawać z barszczem czerwonym. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje