Kruche ciasteczka
Aktualizacja
Kruche ciasteczka to pomysł na szybki deser, którym będą zachwyceni wszyscy domownicy. Przysmak robi się błyskawicznie! Żeby kruche ciastka były jeszcze lesze, przełóż je nadzieniem i udekoruj jak lubisz.
Sposób przygotowania
1. Masło pokrusz, wymieszaj z mąką, dodaj cukier, żółtka i sól, zagnieć. Schłodź. Ciasto rozwałkuj, wykrój koła i kwiatki. Piecz 15 minut w temp. 180 st. C.
2. Połowę ciastek smaruj dżemem, masłem i kremem. Przykryj pozostałymi krążkami.
3. Utrzyj sok z cytryny z cukrem. Lukier podziel, dodaj barwniki spożywcze. Czekoladę rozpuść. Gotowe kruche ciasteczka polewaj lukrem i czekoladą. Układaj ozdoby.
Zobacz także inny przepis na kruche ciasteczka
* * *
Zobacz więcej: