Kruche ciasteczka

Aktualizacja

Kruche ciasteczka to pomysł na szybki deser, którym będą zachwyceni wszyscy domownicy. Przysmak robi się błyskawicznie! Żeby kruche ciastka były jeszcze lesze, przełóż je nadzieniem i udekoruj jak lubisz.

Kruche ciasteczka przekładane czekoladą to wspaniały przysmak
Kruche ciasteczka przekładane czekoladą to wspaniały przysmak123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Masło pokrusz, wymieszaj z mąką, dodaj cukier, żółtka i sól, zagnieć. Schłodź. Ciasto rozwałkuj, wykrój koła i kwiatki. Piecz 15 minut w temp. 180 st. C. 

2. Połowę ciastek smaruj dżemem, masłem i kremem. Przykryj pozostałymi krążkami. 

3. Utrzyj sok z cytryny z cukrem. Lukier podziel, dodaj barwniki spożywcze. Czekoladę rozpuść. Gotowe kruche ciasteczka polewaj lukrem i czekoladą. Układaj ozdoby.

Prosty przepis na kruche ciasteczkaInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas