Kruche ciasteczka
Kruche ciasteczka to pomysł na szybki deser, którym będą zachwyceni wszyscy domownicy. Przysmak robi się błyskawicznie! Żeby kruche ciastka były jeszcze lesze, przełóż je nadzieniem i udekoruj jak lubisz.

Składniki
- 25 dag masła
- 3 szklanki mąki krupczatki
- 1/2 szklanki cukru
- 4 żółtka
- sól
- lukier
- 6 łyżek soku z cytryny
- 20 dag cukru
- barwniki spożywcze
- polewa, nadzienie
- 3 łyżki dżemu wiśniowego
- 3 łyżki masła orzechowego
- 3 łyżki kremu czekoladowego
- tabliczka mlecznej czekolady
20 sztuk
Sposób przygotowania
1. Masło pokrusz, wymieszaj z mąką, dodaj cukier, żółtka i sól, zagnieć. Schłodź. Ciasto rozwałkuj, wykrój koła i kwiatki. Piecz 15 minut w temp. 180 st. C. 2. Połowę ciastek smaruj dżemem, masłem i kremem. Przykryj pozostałymi krążkami. 3. Utrzyj sok z cytryny z cukrem. Lukier podziel, dodaj barwniki spożywcze. Czekoladę rozpuść. Gotowe kruche ciasteczka polewaj lukrem i czekoladą. Układaj ozdoby.
Zobacz także inny przepis na kruche ciasteczka* * *Zobacz więcej: