Reklama

Reklama

Kruche ciasteczka z czekoladą

Przygotujesz je bardzo szybko. To słodki dodatek do kawy czy herbaty.

Składniki

  • 200 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • 120 g miękkiego masła
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g czekolady deserowej

Do miski wsypać 200 g mąki pszennej, cukier, masło, 1 jajko oraz 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Pokroić w kosteczkę czekoladę, wsypać do reszty składników. Mieszac wszystko za pomocą łyżki, a następnie wyrabiać gładkie ciasto.

Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut.

Formujemy  potem z niego małe kuleczki, a następnie je spłaszczamy dłońmi. Piec przez 15 minut w temp. 180 stopni (góra dół, bez termoobiegu).

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje