Kruchy serowiec z jagodami

Ciasto z kruszonką
Ciasto z kruszonką123RF/PICSEL

Składniki

- spód

  • 1 kostka masła
  • 3 szkl. mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 1 szkl. cukru
  • 1/2 łyżeczki skórki z cytryny
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany

- masa

  • 30 dag mielonego twarogu
  • 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • 2 jajka
  • 1 op. budyniu waniliowego
  • 1/3 szkl. cukru
  • 80 dag jagód i czarnych porzeczek

- kruszonka

  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 1/3 kostki zimnego masła
  • 1 szkl. mąki pszennej

Sposób przygotowania

Jak zrobić lody jagodowe?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?