Kruchy serowiec z jagodami

Pyszny deser z owocami.

Ciasto z kruszonką
Ciasto z kruszonką123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Spód: masło pokrój na kawałeczki i zagnieć z pozostałymi składnikami. Blachę (40 na 50 cm) wyłóż pergaminem. Spód wylep ciastem. Wstaw do lodówki. Masa: owoce umyj, osusz, porzeczki oderwij od gałązek. Twaróg utrzyj z jajkami, cukrem i śmietaną. Dodaj budyń i owoce. Wymieszaj. Masę rozsmaruj na spodzie i ponownie ciasto wstaw do lodówki. 

2. Kruszonka: białą czekoladę zetrzyj. Masło przełóż do miseczki, dodaj czekoladę i mąkę. Składniki rozcieraj palcami, aż powstaną grudki. Posyp nimi placek. Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C. Piecz przez godzinę.

Jak zrobić lody jagodowe?Interia Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas