Kruchy serowiec z jagodami
Pyszny deser z owocami.
Sposób przygotowania
1. Spód: masło pokrój na kawałeczki i zagnieć z pozostałymi składnikami. Blachę (40 na 50 cm) wyłóż pergaminem. Spód wylep ciastem. Wstaw do lodówki. Masa: owoce umyj, osusz, porzeczki oderwij od gałązek. Twaróg utrzyj z jajkami, cukrem i śmietaną. Dodaj budyń i owoce. Wymieszaj. Masę rozsmaruj na spodzie i ponownie ciasto wstaw do lodówki.
2. Kruszonka: białą czekoladę zetrzyj. Masło przełóż do miseczki, dodaj czekoladę i mąkę. Składniki rozcieraj palcami, aż powstaną grudki. Posyp nimi placek. Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C. Piecz przez godzinę.