Reklama

Reklama

Kuchnia na cały tydzień

Smaczne i pożywne dania!

Małe hot dogi

Składniki

  • 8 parówek
  • cebula
  • szklanka przecieru pomidorowego lub buteleczka koncentratu
  • oregano
  • 45 dag ciasta francuskiego
  • jajko
  • ketchup
  • musztarda
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Z parówek zdejmij folię, przekrój każdą na pół i ponacinaj. Obraną cebulę poszatkuj w piórka, przysmaż na oleju. W rondelku zagotuj przecier pomidorowy lub wymieszany z wodą koncentrat pomidorowy z solą, pieprzem oraz oregano. 

2. Ciasto francuskie rozwiń i lekko rozwałkuj. Pokrój w prostokąty. Każdy wysmaruj sosem, połóż połówkę parówki i odrobinę cebulki. 

3. Zawiń, ponacinaj i ułóż na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. W miseczce wymieszaj jajko i posmaruj pędzelkiem hot dogi. Piecz 10-15 minut w temp. 180 st. C, aż się zarumienią. Podawaj ciepłe z ketchupem, musztardą, ogórkiem konserwowym i szczypiorkiem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje