Reklama

Reklama

Kulebiak z warzywami

Czasami twoje dziecko nie chce wziąć do szkoły drugiego śniadania? Zaproponuj mu smacznego kulebiaka.

Składniki na 4-6 porcji:


  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka masła (płynnego)
  • 5 g suchych drożdży
  • 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzyw
  • 2 jajka na twardo
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, cukier pieprz kurkuma 

Reklama


Przygotowanie:

1. Zagrzać mleko, rozpuścić w nim drożdże, dodać odrobinę cukru. Zarobić ciasto z mąki, masła, jajka. Osolić, wlać drożdże, wyrobić gładkie ciasto. Odstawić, żeby urosło.

2. Na oliwie przesmażyć warzywa. Dodać ryż, doprawić czosnkiem, solą, pieprzem, kurkumą. Posiekać jajka, wymieszać z masą, ostudzić.

3. Ciasto rozwałkować, nałożyć farsz, zawinąć. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 20 minut. Piec ok. 40 minut w temp. 180ºC.

Dowiedz się więcej na temat: kulebiak

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje