Reklama

Reklama

Kuleczki serowe

Smażone kuleczki serowe zachwycą domowników, zwłaszcza tych najmłodszych. Do przygotowania tego dania będziemy potrzebować kulek mozzarelli w rozmiarze mini - będą najbardziej praktyczne.

Składniki

  • 2 opakowania małych kulek mozzarelli
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka bułki tartej
  • olej
  • sól, pieprz

1. Osączamy kulki mozzarelli z zalewy, umieszczamy je w lodówce na 1-2 godziny, by nieco przeschły.

2. Tak przygotowane kulki posypujemy odrobiną soli i pieprzu, zanurzamy w rozkłóconym jajku, panierujemy w mące i w bułce tartej. Powtarzamy proces - miękka mozzarella potrzebuje podwójnej panierki, by przetrwać smażenie.

3. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kulki partiami, ze wszystkich stron. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z dowolnym sosem i dodatkami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje