Kurczak z grzybami
Możesz użyć dowolnych grzybów.
Składniki na 6 porcji:
- 4 filety z kurczaka,
- 30 dag grzybów,
- 1 cebula,
- 5 dag startego parmezanu,
- 150 ml bulionu drobiowego,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oleju,
- 1 łyżka masła,
- sok z cytryny,
- tymianek, sól, pieprz.
Przyrządzanie:
Grzyby oczyścić, umyć i pokroić. Cebulę umyć, obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło, dodać cebulkę, zeszklić ją. Dodać pokrojone grzyby, doprawić solą, tymiankiem i pieprzem. Dusić około 20 minut. Wymieszać z parmezanem. Filety umyć, osuszyć, wyciąć w nich kieszonki. Polać sokiem z cytryny. Napełnić farszem, zapiąć wykałaczkami. Obsmażyć w rondlu, dodać rosołek, dusić około 15 minut.
Porcja - 455 kcal
Czas przygotowania: 45 minut
Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również: