Langosze z sosem paprykowym i żółtym serem

Langosze
Langoszemateriały prasowe

Składniki

- sos

  • 1 cebula
  • 1 świeża papryka czerwona
  • 1 świeża papryka żółta
  • 1 papryczka chili
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 100 ml pomidorów krojonych z puszki
  • 250 ml wody
  • 1 łyżka wędzonej papryki czerwonej w proszku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania

Składniki

- langosze

  • 3 średnie ugotowane ziemniaki
  • 30 g drożdży
  • 400 ml ciepłego mleka
  • 1 łyżeczka cukru
  • 400 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • olej do smażenia
  • 350 g sera aldamer (np. od MSM Mońki)

Sposób przygotowania

Wieprzowy gulasz z paprykąInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?