Lato na talerzu

Słoiczki z warzywami
Słoiczki z warzywami123RF/PICSEL

Słoik z klasą, kaszą i kolorowymi warzywami

Składniki

  • szklanka ugotowanej kaszy quinoa
  • kilka różyczek brokułu
  • żółta papryka
  • kilka pomidorków cherry
  • garść rukoli
  • sok z cytryny
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • łyżka masła
2 porcji

Sposób przygotowania

Sałatka z arbuzem
Sałatka z arbuzem123RF/PICSEL

Słodko-gorzko, czyli rukola, arbuz, pomidorki cherry

Składniki

  • arbuz
  • opakowanie rukoli
  • czarne oliwki
  • listki mięty
  • ser feta
  • czerwona cebula
  • pomidorki koktajlowe
  • sos: pół szklanki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1,5 łyżki miodu
  • sól, pieprz
2 porcji

Sposób przygotowania

Sałatka z malinami
Sałatka z malinami123RF/PICSEL

Maliny pod zieloną kołderką

Składniki

  • listki różnych sałat: masłowej, strzębiastej, rzymskiej, rukoli, roszponki
  • opakowanie malin
  • ser pleśniowy
  • balsamico
  • sól,
  • świeżo mielony pieprz
  • sok z cytryny, oliwa
2 osób

Sposób przygotowania

Sałatka z borówkami
Sałatka z borówkami123RF/PICSEL

Sałatka z borówkami, orzechami, suszonymi pomidorami i fetą

Składniki

  • opakowanie rukoli
  • opakowanie borówki amerykańskiej
  • orzechy włoskie (lub miks ulubionych)
  • suszone pomidory
  • feta
  • ocet balsamiczny
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • sok z cytryny
2 osób

Sposób przygotowania

Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?