Lazania z dynią

Aktualizacja

Lazania z dynią to popularne, włoskie danie w odświeżonej wersji. Dynia, nie tylko zmienia kolor makaronowo - mięsnej potrawy, ale nadaje jej zupełnie nowy smak, którego warto spróbować. Lazania z dynią nie tylko wygląda pięknie, ale i wspaniele smakuje.

Lazania z dynią to pomysł na nietypowy obiad
Lazania z dynią to pomysł na nietypowy obiad123RF/PICSEL

1. Pokrój dynię, pomidory cebulę i czosnek. Podduś całość na oliwie, następnie wlej bulion i zagotuj.

2. W rondelku rozpuść masło, dodaj mąkę i zeszklij. Dolej mleko i gotuj przez kwadrans. Wsyp przyprawy.

3. Układaj naprzemiennie warstwy makaronu i warzyw, na koniec całość zalej wywarem i sosem, posyp suto serem.

4. Piecz w 180 stopniach przez pół godziny.

Poznaj też inne nasze przepisy:

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Sałatka z wołowiną i jajkiem poszetowymPolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas