Reklama

Reklama

Lazania z dynią

Popularne, włoskie danie w odświeżonej wersji. Dynia, nie tylko zmienia kolor makaronowo - mięsnej potrawy, ale nadaje jej zupełnie nowy smak, którego warto spróbować.

Składniki

  • 50 gram dyni
  • 2 cebule
  • szklanka mleka
  • czosnek
  • puszka pomidorów
  • masło
  • mąka
  • szklanka bulionu (opcjonalnie)
  • tarty ser
  • gałka muszkatałowa
  • płatki lasagne

Pokrój dynię, pomidory cebulę i czosnek. Podduś całość na oliwie, następnie wlej bulion i zagotuj.

W rondelku rozpuść masło, dodaj mąkę i zeszklij. Dolej mleko i gotuj przez kwadrans. Wsyp przyprawy.

Układaj naprzemiennie warstwy makaronu i warzyw, na koniec całość zalej wywarem i sosem, posyp suto serem.

Piecz w 180 stopniach przez pół godziny.

***

Zobacz także:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: lasagne

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje