Reklama

Reklama

Lazania z łososiem

Znudziła ci się tradycyjna lazania? Spróbuj tego!

Czas przyrządzenia: 30 min + pieczenie
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • 1 kg szpinaku
  • po 4 łyżki mąki i masła
  • po 1 szkl. bulionu, mleka oraz białego wina
  • 70 dag filetów z łososia
  • sok z 1/2 cytryny, 1 cebula
  • 8 płatów lasagne
  • po 10 dag żółtego sera oraz mozzarelli
  • 6–8 pomidorków
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 1 łyżka oliwy
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania

1. Masło stop. Oprósz mąką. Krótko zasmaż. Dolej bulion, mleko i wino. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw solą i pieprzem. Rybę opłucz, osusz. Posyp solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny. 

2. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż umyty szpinak. Duś 5 minut. Dopraw solą, pieprzem  i muszkatem. Obydwa sery zetrzyj. Formę natłuść. Na spód wylej trochę beszamelu. Ułóż na przemian: makaron, szpinak i łososia. Każdą warstwę polej sosem. Posyp serami. Obłóż pomidorkami. Piecz ok. 40 minut w temp. 175 st. Udekoruj, np. usmażonymi krewetkami

Reklama

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje