Lazania z łososiem

Znudziła ci się tradycyjna lazania? Spróbuj tego!

Lazania z łososiem
Lazania z łososiem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Masło stop. Oprósz mąką. Krótko zasmaż. Dolej bulion, mleko i wino. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw solą i pieprzem. Rybę opłucz, osusz. Posyp solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny. 

2. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż umyty szpinak. Duś 5 minut. Dopraw solą, pieprzem  i muszkatem. Obydwa sery zetrzyj. Formę natłuść. Na spód wylej trochę beszamelu. Ułóż na przemian: makaron, szpinak i łososia. Każdą warstwę polej sosem. Posyp serami. Obłóż pomidorkami. Piecz ok. 40 minut w temp. 175 st. Udekoruj, np. usmażonymi krewetkami

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas