Leczo w nowej odsłonie. Trik Ewy Wachowicz podkręci smak
Pomidory można wykorzystać do wielu dań, w tym także mięsnych. Poniżej leczo pomidorowe z indykiem z przepisu Ewy Wachowicz.
Składniki:
- ½ kg mięsa z indyka,
- masło klarowane do smażenia,
- 1 cebula,
- 3 różnokolorowe papryki,
- 2 cukinie,
- 3 pomidory,
- 1 szklanka przecieru pomidorowego,
- 1 papryczka chili,
- 1 łyżeczka estragonu,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- sól,
- bazylia do dekoracji.
Opis przygotowania:
- Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na maśle klarowanym.
- Dorzucić posiekaną w piórka cebulę.
- Pokroić i dodać papryki oraz cukinie.
- Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić i dodać do potrawy.
- Wlać przecier pomidorowy.
- Dorzucić posiekaną papryczkę chili, przyprawić roztartym w dłoniach estragonem, słodką papryką i solą.
- Wymieszać, przykryć i dusić przez kilka minut.
- Na talerzu udekorować bazylią.
Polecamy też: Ewa Wachowicz poleca przepisy z grzybami. Palce lizać