Leczo w nowej odsłonie. Trik Ewy Wachowicz podkręci smak

Pomidory można wykorzystać do wielu dań, w tym także mięsnych. Poniżej leczo pomidorowe z indykiem z przepisu Ewy Wachowicz.

Leczo z pomidorami Ewy Wachowicz
Leczo z pomidorami Ewy Wachowiczmateriał partnera

Składniki:

  • ½ kg mięsa z indyka,
  • masło klarowane do smażenia,
  • 1 cebula,
  • 3 różnokolorowe papryki,
  • 2 cukinie,
  • 3 pomidory,
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego,
  • 1 papryczka chili,
  • 1 łyżeczka estragonu,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • sól,
  • bazylia do dekoracji.

Opis przygotowania:

  1. Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na maśle klarowanym. 
  2. Dorzucić posiekaną w piórka cebulę. 
  3. Pokroić i dodać papryki oraz cukinie. 
  4. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić i dodać do potrawy. 
  5. Wlać przecier pomidorowy. 
  6. Dorzucić posiekaną papryczkę chili, przyprawić roztartym w dłoniach estragonem, słodką papryką i solą. 
  7. Wymieszać, przykryć i dusić przez kilka minut. 
  8. Na talerzu udekorować bazylią.
„Ewa gotuje”: Capuccino z grzybów leśnychPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas