Leczo z kiełbasą myśliwską

Syci i rozgrzewa!

Leczo z kiełbasą
Leczo z kiełbasą123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Pomidory umyj, skórkę ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach. Włóż do wrzątku. Po 1-2 minutach wyjmij, obierz ze skórki, oczyść z pestek. Miąższ pomidorów pokrój na kawałki. 

2. Kiełbasę potnij w cienkie plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebule obierz, potnij w plasterki. Cukinie oczyść, umyj, odetnij końce, resztę pokrój na kawałeczki. 

3. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki umyj, pokrój na kawałeczki. W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebule i czosnek. Dodaj kiełbasę i zrumień ją, mieszając. 

4. Do wędliny dołóż przygotowane wcześniej warzywa. Przypraw solą, pieprzem, cukrem oraz słodką i ostrą paprykę. Duś ok. 15 minut. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy.

Prosty przepis na wyborne leczoInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas