Reklama

Reklama

Leczo z kiełbasą myśliwską

Syci i rozgrzewa!

Składniki

  • 40 dag kiełbasy myśliwskiej
  • 2 średnie cukinie
  • 4 kolorowe papryki
  • 7–8 dojrzałych pomidorów
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania

1. Pomidory umyj, skórkę ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach. Włóż do wrzątku. Po 1-2 minutach wyjmij, obierz ze skórki, oczyść z pestek. Miąższ pomidorów pokrój na kawałki. 

2. Kiełbasę potnij w cienkie plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebule obierz, potnij w plasterki. Cukinie oczyść, umyj, odetnij końce, resztę pokrój na kawałeczki. 

3. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki umyj, pokrój na kawałeczki. W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebule i czosnek. Dodaj kiełbasę i zrumień ją, mieszając. 

4. Do wędliny dołóż przygotowane wcześniej warzywa. Przypraw solą, pieprzem, cukrem oraz słodką i ostrą paprykę. Duś ok. 15 minut. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje