Leczo z kiełbasą myśliwską
Syci i rozgrzewa!
Sposób przygotowania
1. Pomidory umyj, skórkę ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach. Włóż do wrzątku. Po 1-2 minutach wyjmij, obierz ze skórki, oczyść z pestek. Miąższ pomidorów pokrój na kawałki.
2. Kiełbasę potnij w cienkie plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebule obierz, potnij w plasterki. Cukinie oczyść, umyj, odetnij końce, resztę pokrój na kawałeczki.
3. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki umyj, pokrój na kawałeczki. W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebule i czosnek. Dodaj kiełbasę i zrumień ją, mieszając.
4. Do wędliny dołóż przygotowane wcześniej warzywa. Przypraw solą, pieprzem, cukrem oraz słodką i ostrą paprykę. Duś ok. 15 minut. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy.