Lekkie spring rollsy

Pyszne, ładne danie! Warto podać i domownikom, i gościom.

Spring rollsy - nie tylko na przyjęcie, ale też późny, letni obiad
Spring rollsy - nie tylko na przyjęcie, ale też późny, letni obiad123RF/PICSEL

1. Warzywa umyj, oczyść, pokrój w słupki (poza sałatą - liście porwij na mniejsze kawałki). Wędzonego kurczaka pokrój w paski.

2. Do szerokiego i dużego naczynia wlej gorącą wodę (możesz użyć np. dużej patelni). Włóż arkusz papieru i namocz go przez 15 sek. Wyjmij na ściereczkę, pośrodku połóż liście sałaty, kawałki pokrojonych warzyw i kurczaka (jeśli chcesz, możesz też użyć odrobiny serka kanapkowego do posmarowania warzyw i mięsa).

Zawiń najpierw jeden bok na nadzienie, następnie dół i drugi bok, tak by nadzienie wystawało (możesz też zwinąć je jak gołąbki).

Zmysłowe smaki: Gołąbki z młodej kapustyInteria.tv
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas