Leśna zupa grzybowa
Po grzybobraniu.

Składniki:
- 0,5 kg grzybów(do wyboru pieczarki, boczniaki, leśne, lub można grzyby pomieszać), - 1 marchewka, - 1/4 selera, - 1 cebula, - listek laurowy, sól, pieprz, - 1 łyżka majeranku, - 0,5 kostki masła, - 0,5 łyżki mąki pszennej, - 0,5 szkl. kwaśnej śmietany, - 0,5 szkl. kaszy perłowej, - 1 lt. wody, - 1 łyżka mąki pszennej
Przygotowanie:
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić. Marchewkę i selera pokroić w julianne. Cebulę drobno pokroić, przesmażyć, dodać warzywa a następnie grzyby i dalej smażyć na złoty kolor. Zalać wszystko wodą i dodać przyprawy . Gotować ok. 0,5 h, po tym czasie dodać opłukaną kaszę i gotować zupę dalsze 0,5 h. na koniec zaprawić zupę śmietaną wymieszaną z 1 łyżką mąki. Przepis na 5 osób. Czas przygotowania 1.45 min.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".