Leśna zupa grzybowa

Po grzybobraniu.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 0,5 kg grzybów(do wyboru pieczarki, boczniaki, leśne, lub można grzyby pomieszać),
- 1 marchewka,
- 1/4 selera,
- 1 cebula,
- listek laurowy, sól, pieprz,
- 1 łyżka majeranku,
- 0,5 kostki masła,
- 0,5 łyżki mąki pszennej,
- 0,5 szkl. kwaśnej śmietany,
- 0,5 szkl. kaszy perłowej,
- 1 lt. wody,
- 1 łyżka mąki pszennej

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić, umyć, pokroić. Marchewkę i selera pokroić w julianne. Cebulę drobno pokroić, przesmażyć, dodać warzywa a następnie grzyby i dalej smażyć na złoty kolor. Zalać wszystko wodą i dodać przyprawy . Gotować ok. 0,5 h, po tym czasie dodać opłukaną kaszę i gotować zupę dalsze 0,5 h. na koniec zaprawić zupę śmietaną wymieszaną z 1 łyżką mąki.
Przepis na 5 osób. Czas przygotowania 1.45 min.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas