Reklama

Reklama

Lody na deser

Gorąco? Jeśli tak, spróbuj małej porcji słodkiego chłodu.

Lody truskawkowe

Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 kg truskawek
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 2 truskawki do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Odsyp 3 łyżki cukru. Na małym ogniu podgrzej truskawki z cukrem, mieszaj do momentu jego rozpuszczenia się. Ostudź. Przecedź przez drobne sito. Wstaw do lodówki na 15 minut. 

2. Śmietanę ubij z 3 łyżkami cukru. Połącz ją z owocami. Dokładnie wymieszaj. Włóż do zamykanego pojemnika. 

3. Wstaw do zamrażalnika na 4 godziny. Przed nałożeniem lodów rozmrażaj je dłuższą chwilę. Dekoruj truskawkami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje