Sałatka smakuje jak wakacje. W dzieciństwie jedliśmy kilogramami

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Czas na powrót do domowych przepisów
Czas na powrót do domowych przepisów123RF/PICSEL

Idealna potrawa na lato

  • dodatek do obiadu,
  • uzupełnienie dań z grilla,
  • szybka przekąska na upalne dni,
  • lekka kolacja,
  • składnik diety odchudzającej.

Jak zrobić sałatkę z pomidorów i cebuli?

  • 500 g świeżych pomidorów
  • 1 cebula (może być biała lub czerwona)
  • 2 łyżki świeżego koperku
  • 2 łyżeczki soku z cytryny lub limonki
  • 2 łyżeczki octu jabłkowego
  • 1 łyżka oliwy
Pokrojone pomidory, czerwone cebule i czosnek w misce, posypane przyprawami, ustawione na drewnianej powierzchni.
Jeśli masz ochotę, w przepisie na sałatkę pomidorową uwzględnij czosnek123RF/PICSEL

Zobacz również:

Letni przysmak jedz na zdrowie

"Ewa gotuje": Sałatka z buraków i paprykiPolsat