Łosoś grillowany, z ziołowym pesto
Wyśmienity!

Składniki
- 2 korzenie pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- 800 g filetu z łososia
- cytryna
- 2 ząbki czosnku
- dowolne zioła do dekoracji
- pesto
- po 2 garście natki i bazylii
- 1/4 szklanki soku z cytryny
- 1/4 szklanki oliwy
- 6 orzechów włoskich
Sposób przygotowania
1. Rozgrzej patelnię grillową. Pokrój łososia na 4 porcje, pietruszki wzdłuż na plastry, cytrynę na pół. Skrop pietruszkę i rybę oliwą. Grilluj je na złoto, pietruszkę zdejmij po 5 minutach, rybę grilluj jeszcze 5 minut. Zdejmij z ognia i przykryj, aby doszła. 2. Zmiksuj wszystkie składniki pesto, przypraw do smaku. Podawaj rybę z pietruszką, pesto, obsypaną ziołami.