Łosoś norweski na wigilijną kolację

Coraz chętniej próbujemy nowych smaków, coraz częściej sięgamy po oryginalne przepisy – także w święta. Jeśli twoja rodzina nie lubi tradycyjnego karpia, podaj łososia.

Jest bardzo smaczny i można przygotować go na wiele sposobów
Jest bardzo smaczny i można przygotować go na wiele sposobów123RF/PICSEL

Jest bardzo smaczny i można przygotować go na wiele sposobów. Ale to nie koniec jego zalet. Łosoś norweski jest też bardzo zdrowy. Ryba ta, pochodząca z głębokich, zimnych i czystych norweskich fiordów, jest bogata w kwasy Omega-3, witaminy A, D, przeciwutleniacze.

Substancje te odgrywają bardzo ważną rolę w prawidłowym rozwoju i funkcjonowaniu organizmu. Gwarancją najwyższej jakości i niezwykłego smaku ryb z Norwegii jest znak NORGE. Można go znaleźć na gotowych produktach i stoiskach ze świeżymi rybami w sklepach na całym świecie.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas