Łosoś pieczony w sosie tatarskim

Pomysł na lekki i smaczny obiad!

Składniki:

  • 70 dag łososia
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżka świeżego tymianku lub szczypta suszonego
  • sól, pieprz
  • sos tatarski np. Premium Tarsmak

Przygotowanie:

1. Umytą rybę podzielić na porcje. W żaroodpornym naczyniu podgrzać masło. Ułożyć rybę, posypać solą i pieprzem, przykryć plastrami cebuli. Posypać rybę tymiankiem i pokruszonym listkiem laurowym. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 35 minut.

Reklama

2. Po schłodzeniu rybę polać sosem tatarskim.

Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje