Łosoś w cieście francuskim

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij

Łosoś w cieście francuskim to świetny pomysł na prosty i efektowny obiad. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom ryb. Łosoś w cieście francuskim jest klasycznym, a dla wielu osób ulubionym daniem.

Łosoś w cieście francuskim to doskonały obiadowy wybór
Łosoś w cieście francuskim to doskonały obiadowy wybórINTERIA.PL

Składniki

  • 300 g łososia
  • 1 por
  • 275 g ciasta francuskiego
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mleka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka soku z cytryny

Łosoś w cieście francuskim - przygotowanie

1. Pora (tylko biała część) drobno posiekać i zeszklić na maśle.

2. Łososia podzielić na mniejsze porcje, przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

3. Z ciasta francuskiego wyciąć prostokąty dwukrotnie większe niż kawałki łososia.

4. Na każdym kawałku ciasta ułożyć na środku kawałek ryby i rozłożyć podduszonego pora, zawinąć ciasto w taki sposób, aby cała ryba była zakryta, dobrze zlepić boki i całość posmarować mlekiem.

5. Włożyć do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piec 15-20 minut aż ciasto nabierze złotego koloru.

6. Podawać na ciepło.

Sprawdź też inne przepisy na dania z ryb:

Zobacz również:

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Łosoś w cieście – szybki przepis
      Łosoś w cieście – szybki przepisInteria Kulinaria
      INTERIA.PL
      emptyLike
      Lubię to
      Lubię to
      like
      0
      Super
      relevant
      0
      Hahaha
      haha
      0
      Szok
      shock
      0
      Smutny
      sad
      0
      Zły
      angry
      0
      Udostępnij
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      Przejdź na