Lukrowane brioszki z serem i truskawkami

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
3
Udostępnij
Lukrowane brioszki z serem i truskawkami
Lukrowane brioszki z serem i truskawkami123RF/PICSEL

Składniki

- zaczyn:

  • 4 dag świeżych drożdży
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1/3 szkl. ciepłego mleka

- casto:

  • 2 i 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 6 łyżek cukru
  • 1/2 szkl. ciepłego mleka

- nadzienie:

  • 20 dag małych truskawek
  • 4 łyżki twarogu
  • 2 łyżki cukru
  • ziarenka wyskrobane z 1 laski wanilii lub 1 op. cukru waniliowego

- dodatkowe:

  • 1 opakowanie gotowego lukru
  • 1 jajko
  • mąka do posypania blatu
12 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
2
Super
relevant
1
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
3
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na