Lukrowane brioszki z serem i truskawkami

Lukrowane brioszki z serem i truskawkami
Lukrowane brioszki z serem i truskawkami123RF/PICSEL

Składniki

- zaczyn:

  • 4 dag świeżych drożdży
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1/3 szkl. ciepłego mleka

- casto:

  • 2 i 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 6 łyżek cukru
  • 1/2 szkl. ciepłego mleka

- nadzienie:

  • 20 dag małych truskawek
  • 4 łyżki twarogu
  • 2 łyżki cukru
  • ziarenka wyskrobane z 1 laski wanilii lub 1 op. cukru waniliowego

- dodatkowe:

  • 1 opakowanie gotowego lukru
  • 1 jajko
  • mąka do posypania blatu
12 porcji

Sposób przygotowania:

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?