Makaron razowy z krewetkami i pomidorkami
Lubisz krewetki? Jeśli tak, to przygotuj je z makaronem razowym. Lekko i bardzo smacznie!
Sposób przygotowania
Wykonanie: Krewetki obieramy i usuwamy przewód pokarmowy. Wrzucamy do rondelka z sokiem i skórka wyciśniętej cytryny. Natkę pietruszki, tymianek i liść laurowy związujemy sznurkiem kuchennym i dorzucamy do rondelka. Całość podlewamy wodą i gotujemy do czasu, aż krewetki będą miękkie. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podana na opakowaniu. Pomidorki przekrawamy na pół i mieszamy z rozgniecionym czosnkiem, oliwą i posiekaną natka pietruszki. Tak przygotowane pomidorki wrzucamy na patelnię, dodajemy do nich odcedzone krewetki, makaron doprawiamy pieprzem i podgrzewamy na małym ogniu. Przed podaniem możemy skropić całość odrobina soku z cytryny.
Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Fit 2" Konrada Gacy.