Makaron razowy z krewetkami i pomidorkami

Lubisz krewetki? Jeśli tak, to przygotuj je z makaronem razowym. Lekko i bardzo smacznie!

Makaron razowy z krewetkami
Makaron razowy z krewetkamimateriały prasowe

Sposób przygotowania

Wykonanie: Krewetki obieramy i usuwamy przewód pokarmowy. Wrzucamy do rondelka z sokiem i skórka wyciśniętej cytryny. Natkę pietruszki, tymianek i liść laurowy związujemy sznurkiem kuchennym i dorzucamy do rondelka. Całość podlewamy wodą  i gotujemy do czasu, aż krewetki będą miękkie. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podana na opakowaniu. Pomidorki przekrawamy na pół i mieszamy z rozgniecionym czosnkiem, oliwą i posiekaną natka pietruszki. Tak przygotowane pomidorki wrzucamy na patelnię, dodajemy do nich odcedzone krewetki, makaron doprawiamy pieprzem  i podgrzewamy na małym ogniu. Przed podaniem możemy skropić całość odrobina soku  z cytryny.  

Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Fit 2" Konrada Gacy.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas