Reklama

Reklama

Makaron spaghetti z dorszem

Błyskawiczny obiad. A jaki smaczny!

Czas przyrządzenia: 35 minut

Składniki

  • Makaron spaghetti 1 opakowanie (np. Lubella)
  • filet z dorsza 500g
  • czosnek 2 ząbki
  • cytryna 1 sztuka
  • natka pietruszki do podania
  • pomidory krojone Łowicz 800g
  • ocet jabłkowy 20ml
  • olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia 2 łyżki
  • masło 30g
  • liście laurowe 8 sztuk
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. Na pierwszy ogień...

Reklama

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź pozostawiając pół szklanki wody z gotowania.

2. W międzyczasie...

Liście laurowe i posiekany czosnek przesmaż delikatnie na maśle. Dodaj pomidory, ocet, sól i pieprz. Gotuj ok. 20 minut. Dodaj rybę i gotuj przez kolejne ok. 5 minut, aż ryba rozpadnie się na płatki.

3. To już prawie meta!

Wymieszaj sos rybny z makaronem, dodaj olej rzepakowy i wodę z gotowania makaronu, jeśli danie jest zbyt gęste. Podawaj posypane natką pietruszki.

Brawo! Zaproś bliskich do stołu. Niech też spróbują nadmorskiego przysmaku.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje