Reklama

Reklama

Makaron w serowym sosie

Nie masz pomysłu na obiad, a lodówka świeci pustkami? Makaron w serowym sosie to rozwiązanie idealne. Robi się go prosto i szybko. Do tego makaron w serowym sosie smakuje każdemu!


Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • makaron spaghetti (pół opakowania)
  • ser żółty
  • ser pleśniowy typu gorgonzola
  • ser topiony
  • dwie łyżki śmietany
  • oliwa
  • zioła prowansalskie
  • czosnek
  • pieprz

Makaron w serowym sosie - przygotowanie

Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.

W rondelku rozgrzać oliwę, dodać do niej zmiażdżony w prasce czosnek, serek topiony i śmietanę.

Resztki serów (dowolnych) zetrzeć na tarce lub rozgnieść widelcem.

Gdy na masie w rondlu pojawią się pierwsze bąble, należy dodać sery i mieszać delikatnie, aż się rozpuszczą. 

Serowy sos posypać pieprzem i ziołami prowansalskimi, wymieszać z makaronem.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Makaron z kalafiorem

Reklama

Makaron z brokułami

Makaron z tuńczykiem

Zobacz także:


INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: ser | sos | makaron | Makaron w serowym sosie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy