Reklama

Reklama

Makaron z bobem

Lekkie i pożywne danie.

Składniki dla: 4-5 porcji

Składniki

  • 40 dag makaronu
  • 40 dag młodego bobu
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 1 szalotka
  • 3 łyżki śmietanki 30%
  • 1 łyżka startego sera typu parmezan
  • sól
  • listki ziół

Sposób przygotowania

1. Bób ugotuj w osolonej wodzie i obierz go z łupinek. Boczek pokrój na małe kawałki. Szalotkę obierz, posiekaj. Boczek smaż, aż zacznie wytapiać się tłuszcz. Dorzuć szalotkę, smaż jeszcze 2-3 minuty. 

2. Makaron ugotuj, 3 łyżki wody z gotowania wymieszaj ze śmietanką i parmezanem. Polej makaron. Wymieszaj go z resztą składników i podgrzej. Podaj z listkami ziół.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje