Makaron z borowikami

Idealnie danie na kolację w jesienny dzień

Makaron z grzybami
Makaron z grzybamimateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Na pierwszy ogień...

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź, pozostawiając pół kubka wody z gotowania.

2. W międzyczasie...

Grzyby oczyść i wypłucz kilka razy w zimnej wodzie. Dobrze osusz i pokrój na duże kawałki. Cebulę drobno posiekaj. Rozgrzej dobrze patelnię i smaż borowiki na maśle, na mocnym ogniu - nie mieszaj zbyt często. Dodaj cebulę, smaż chwilę, a następnie dolej białe wino - na mocnym ogniu, by alkohol odparował.

3. To już prawie meta!

Dodaj do sosu makaron, estragon, sól, pieprz i gotuj, aż trochę zgęstnieje. Podawaj z parmezanem.

Brawo! Oto Twój przysmak z borowikami.                        

Uwaga: jeśli sos zgęstnieje za bardzo, dodaj odrobinę wody pozostałej z gotowania makaronu.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas