Makaron z chilli i tuńczykiem

Danie możesz udekorować oliwkami
Danie możesz udekorować oliwkami123RF/PICSEL
  • 400 g makaronu
  • 250 g tuńczyka z puszki
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • papryczka chilli
  • pół czerwonej papryki
  • 400 g przecieru pomidorowego
  • 200 g krewetek koktajlowych
  • 420 g przecieru pomidorowego
  • 400 g makaronu wstążki
  • sól, pieprz
  • łyżka oleju
  • pęczek bazylii
  • 1/3 szklanki tartego sera
  • 1/4 szklanki oliwy
  • 3 łyżki orzechów
  • łyżka soku z cytryny
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • średni brokuł
  • 300 ml śmietany
  • 3/4 szklanki startej mozzarelli
  • pęczek bazylii
  • łyżka oliwy
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?