Makaron z indykiem i winogronami
Obiad w niecałą godzinę.
- 1/2 opakowania dowolnego makaronu,
- 30 dag piersi z indyka,
- 30 dag ciemnych winogron,
- 3 łyżki masła,
- 1 łyżka siekanej cebuli,
- 10 dag niebieskiego sera pleśniowego,
- kilka gałązek tymianku,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki oleju
Przygotowanie:
Mięso pokroić w kostkę, winogrona umyć, poobrywać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem 2 łyżek oleju. Na rozgrzanym maśle przesmażyć mięso, dodać cebulę i po chwili smażenia winogrona. Smażyć chwilkę, oprószyć tymiankiem i połączyć z makaronem. Danie podawać posypane kruszonym serem pleśniowym, dekorować gałązkami tymianku. Czas przygotowania 40 min. Przepis na 4 osoby.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!