Makaron z indykiem i winogronami

Obiad w niecałą godzinę.

Składniki:

Reklama

- 1/2 opakowania dowolnego makaronu,
- 30 dag piersi z indyka,
- 30 dag ciemnych winogron,
- 3 łyżki masła,
- 1 łyżka siekanej cebuli,
- 10 dag niebieskiego sera pleśniowego,
- kilka gałązek tymianku,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki oleju

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę, winogrona umyć, poobrywać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem 2 łyżek oleju. Na rozgrzanym maśle przesmażyć mięso, dodać cebulę i po chwili smażenia winogrona. Smażyć chwilkę, oprószyć tymiankiem i połączyć z makaronem. Danie podawać posypane kruszonym serem pleśniowym, dekorować gałązkami tymianku. Czas przygotowania 40 min. Przepis na 4 osoby.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: indyk | winogrono | winogrona | makaron | indyk

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje