Reklama

Reklama

Makaron z łososiem

Makaron z łososiem to super pomysł, gdy szukasz pomysłu na szybki obiad. Zwłaszcza gdy nie wiesz jak przemycić rybę dla małego niejadka. Delikatny makaron z łososiem to idealne rozwiązanie. Do tego przyrządzisz go w kwadrans.


Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • makaron (penne lub świderki)
  • mała cukinia
  • 100 gram łososia wędzonego
  • śmietana 30 %
  • świeży koperek
  • pieprz
  • żółtko

Makaron z łososiem - przygotowanie

Ugotuj makaron w osolonej wodzie, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu (ważne, żeby nie był zbyt miękki). Cukinie pokrój w plastry lub zetrzyj na specjalnej tarce do warzyw. Następnie podduś na patelni na małej ilości oliwy.

Gdy cukinia zmięknie, dodaj rozdrobnionego łososia i zalej śmietaną. Mieszaj na małym ogniu. Na chwilę przed wrzeniem sosu, wbij żółtko do środka i porządnie wymieszaj. 

Gotowy sos posyp koperkiem i świeżo mielonym pieprzem. Połącz z makaronem, podawaj gorący.

Sprawdź też inne nasze przepisy na ryby:

Reklama

Miętowy łosoś

Ryba z sosem cytrynowym

Kotlety z ryby i ziemniaków

Zobacz także:


INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy