Miętowy łosoś
Miętowy łosoś to przepis na rybę, która jest jedną z najzdrowszych i najsmaczniejszych. Łosoś jest delikatny i bardzo wyrazisty w smaku. Miętowy łosoś stanie się prawdziwym hitem na stole. Sprawdź!
Składniki
- 2 łyżki mięty
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 300 g łososia - fileta ze skórą
- 2 ząbki czosnku
- 1 sztuka szalotki
- 4 łyżki masła
Miętowy łosoś - przygotowanie
1. Łososia podzielić na kawałki, osuszyć papierowym ręcznikiem, ułożyć na natłuszczonej patelni skórą do dołu, smażyć po 5-6 minut z każdej strony, odłożyć na talerz.
2. Na patelni, na której smażyła się ryba, rozpuścić masło, dodać miód, posiekany czosnek, sok z cytryny i miętę, gotować aż całość lekko zgęstnieje.
3. Gotowym sosem polać łososia i natychmiast podawać z ulubionymi dodatkami.
Sprawdź też inne nasze przepisy na ryby:
Kotlety z ryby i ziemniaków
Zobacz również: