Reklama

Reklama

Miętowy łosoś

Miętowy łosoś to przepis na rybę, która jest jedną z najzdrowszych i najsmaczniejszych. Łosoś jest delikatny i bardzo wyrazisty w smaku. Miętowy łosoś stanie się prawdziwym hitem na stole. Sprawdź!

Składniki

  • 2 łyżki mięty
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 300 g łososia - fileta ze skórą
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 sztuka szalotki
  • 4 łyżki masła

Miętowy łosoś - przygotowanie

1. Łososia podzielić na kawałki, osuszyć papierowym ręcznikiem, ułożyć na natłuszczonej patelni skórą do dołu, smażyć po 5-6 minut z każdej strony, odłożyć na talerz.

2. Na patelni, na której smażyła się ryba, rozpuścić masło, dodać miód, posiekany czosnek, sok z cytryny i miętę, gotować aż całość lekko zgęstnieje.

3. Gotowym sosem polać łososia i natychmiast podawać z ulubionymi dodatkami.

Sprawdź też inne nasze przepisy na ryby:

Curry z rybą

Reklama

Ryba z sosem cytrynowym

Kotlety z ryby i ziemniaków
Zobacz również:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Miętowy łosoś | dania z ryb | łosoś

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje