Reklama

Reklama

Makaron z pulpetami

Makaron spaghetti to proste danie, które uratuje cię z opresji, gdy w lodówce pustki, a czasu niewiele. Jeśli jeszcze dodasz do niego kilka pysznych, rumianych pulpecików, powstanie obiad idealny - smaczny, sycący i bardzo prosty w przygotowaniu!

Składniki

  • 60 dag spaghetti
  • 50 dag mielonego indyka
  • 1 jajko
  • cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 60 dag pomidorów z puszki

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj mięso mielone łącząc je z połową cebuli i jajkiem. Przypraw do smaku i z gotowej masy uformuj klopsiki. Smaż je ok. 10 minut na oleju.

Do tłuszczu ze smażenia mięsa dodaj resztę cebuli i usmaż ją na szklisto. Dołóż koncentrat pomidorowy, a całość oprósz mąką i zasmaż. Oprósz mąką, krótko zasmaż. Dodaj pomidory z puszki i zagotuj sos. 

Przypraw do smaku. Makaron wrzuć na posolony wrzątek i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 

Klopsiki dorzuć do sosu i mocno podgrzej całość. Wyłóż je na talerze z makaronem i posyp odrobiną natki. 

Reklama

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: Pulpety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy