Makaron z tuńczykiem
Pokochacie ten przepis. Obiad gotowy w kilka chwil!

Składniki
- 40 dag makaronu
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 10 czarnych oliwek
- 10 pomidorków koktajlowych
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- oliwa
- parmezan
- bazylia
4 osób
Sposób przygotowania
1. Makaron ugotować. Pomidorki koktajlowe umyć i poprzekrawać na połówki. Oliwki osączyć z zalewy i zostawić w całości lub pokroić na mniejsze kawałki. Tuńczyka rozdrobnić. 2. Makaron przełożyć do miski, dodać oliwki, tuńczyka, pomidory, wymieszać. Posypać solą i pieprzem, polać olejem lnianym lub oliwą, posypać tartym parmezanem, natką i bazylią.
Przepis z książki pt. "Smaczna kuchnia szybko i prosto" Wydawnictwa Martel.