Reklama

Reklama

Makaron z tuńczykiem

Pokochacie ten przepis. Obiad gotowy w kilka chwil!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 40 dag makaronu
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 10 czarnych oliwek
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • parmezan
  • bazylia

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotować. Pomidorki koktajlowe umyć i poprzekrawać na połówki. Oliwki osączyć z zalewy i zostawić w całości lub pokroić na mniejsze kawałki. Tuńczyka rozdrobnić. 

2. Makaron przełożyć do miski, dodać oliwki, tuńczyka, pomidory, wymieszać. Posypać solą i pieprzem, polać olejem lnianym lub oliwą, posypać tartym parmezanem, natką i bazylią. 

Reklama


Przepis z książki pt. "Smaczna kuchnia szybko i prosto" Wydawnictwa Martel.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje