Makaron ze szpinakiem
Makaron ze szpinakiem to bardzo proste danie, które, jeśli jest właściwie przyprawione, będzie ucztą dla każdego. Decydując się na makaron ze szpinakiem, zawsze odniesiesz kulinarny sukces.

Składniki
- 300 g szpinaku
- 100 g fety
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 szczypta gałki muszkatołowej
- sól, pieprz do smaku
- 100 ml śmietany
- 2 łyżki masła
- 200 g makaronu
Makaron ze szpinakiem - przygotowanie
1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony w plasterki czosnek, smażyć, aż zacznie pachnieć. Dodać oczyszczone liście szpinaku, dusić aż woda odparuje, doprawić solą i pieprzem, gałką muszkatołową, sokiem z cytryny, dodać śmietanę, gotować aż sos lekko zgęstnieje, na koniec dodać fetę.
3. Wymieszać makaron z sosem, podawać na ciepło.
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Zobacz również: