Reklama

Makaron ze szpinakiem

Makaron ze szpinakiem to bardzo proste danie, które, jeśli jest właściwie przyprawione, będzie ucztą dla każdego. Decydując się na makaron ze szpinakiem, zawsze odniesiesz kulinarny sukces.

Składniki

  • 300 g szpinaku
  • 100 g fety
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz do smaku
  • 100 ml śmietany
  • 2 łyżki masła
  • 200 g makaronu

Makaron ze szpinakiem - przygotowanie

1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

2. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony w plasterki czosnek, smażyć, aż zacznie pachnieć. Dodać oczyszczone liście szpinaku, dusić aż woda odparuje, doprawić solą i pieprzem, gałką muszkatołową, sokiem z cytryny, dodać śmietanę, gotować aż sos lekko zgęstnieje, na koniec dodać fetę.

3. Wymieszać makaron z sosem, podawać na ciepło.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Makaron z kalafiorem

Reklama

Makaron z brokułami

Makaron z tuńczykiem

Zobacz również:


INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: szpinak | obiad

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy