Reklama

Reklama

Malinowy przekładaniec

Lekki, choć słodki deser – idealny do podania po letnim obiedzie

Składniki

  • 2 opakowania schłodzonego homogenizowanego serka waniliowego
  • ok. 300 g malin
  • opakowanie biszkoptów
  • listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Maliny przebierz, delikatnie umyj i osusz. Serek waniliowy zmiksuj z częścią malin (jeśli chcesz, możesz go dosłodzić,  ale homogenizowany serek waniliowy jest już słodki). Resztę owoców zostaw do dekoracji. 

Reklama

2. Do szklanych pucharków nałóż po kilka biszkoptów, na nie nałóż serek z malinami, ponownie biszkopty i resztę serka. Całość udekoruj odłożonymi owocami, listkami mięty i od razu podaj.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje